Nieuwbouw Wovar

Het klimaatsysteem in de nieuwbouw van Wovar is ontworpen en geïnstalleerd door Heluto. Wij hebben het VRF Klimaatsysteem geïnstalleerd dat koelt, verwarmt en zorgt voor verse lucht in het kantoorgedeelte van het nieuwe pand.

Het klimaatsysteem in de nieuwbouw van Wovar is ontworpen en geïnstalleerd door Heluto. Wij hebben het VRF Klimaatsysteem geïnstalleerd dat koelt, verwarmt en zorgt voor verse lucht in het kantoorgedeelte van het nieuwe pand. 30 kantoorruimtes kunnen elk apart verwarmd en gekoeld worden, zodat elke werknemer zijn eigen gewenste temperatuur in zijn kantoorgedeelte kan instellen.

Heluto leverde en installeerde drie buitendelen, dertig binnendelen in kanaaluitvoering, zes verdeelboxen en zes warmteterugwinunits. Het systeem wordt aangestuurd door een centraal gebouwbeheersysteem dat zowel door Wovar als door Heluto – op afstand – kan worden bediend en uitgelezen. Dat laatste is van belang, omdat Heluto ook zorgt voor het onderhoud van het systeem.

Volgens André Sok, bedrijfsleider bij Heluto, past het VRF-systeem perfect bij een bedrijf als Wovar. “Dit systeem zorgt voor een gezond binnenklimaat en biedt veel comfort, in die zin dat het aangenaam blijft om binnen te werken, ook als het buiten erg koud of warm is.” Voor Heluto was het een leuke, reguliere opdracht. Sok: “Dit zijn projecten die wij fantastisch aankunnen, waar we goed in zijn.” Heluto is gespecialiseerd in beheer van binnenklimaat in de breedste zin van het woord. Het bedrijf werkt regelmatig voor De Boer Staalbouw, hoofdaannemer van het nieuwe Wovar-pand. Sok: “We leveren kwaliteit. ,bij ons weet je waar je aan toe bent. Ontwerpen, calculeren, installeren, onderhoud: we doen alles, van a tot z.”